22.8 C
София
събота, 18 май 2024 г.

Контрабандистът Стефан Димитров бил кандидат-депутат на Корнелия Нинова


Стефан Димитров, прославил се с приятелството си с бившия главен секретар на МВР Живко Коцев, който снима пудела си с пачки, се оказа особено близък на Корнелия Нинова. Арестуваният за контрабанда Димитров дори е бил кандидат за депутат от БСП на изборите през 2022 г. в Хасковския многомандатен избирателен район. По-късно Димитров се преориентира идейно и задвижва контрабандните канали под чадъра на „Продължаваме Промяната“. За да демонстрира трансформацията си, дори се снима с лидера на ПП Кирил Петков.

През 2022 година той е на 11-о място в листата на БСП за Хасково, позиция, която лесно може да го изстреля до парламента с преференции. Заради трагичното представяне на БСП тогава мандат получава само фаворитката на лидерката Смиляна Нитова. Интересното е, че когато Корнелия Нинова е ресорен министър по военната промишленост и държавните предприятия в общия си кабинет с „Продължаваме промяната“, Нитова е назначена от нея за шеф на такава фирма.

В предизборната си кампания за Хасково през 2022 година столетницата обявява официално, че ще се борят поне за две места в Народното събрание. Обещанието не е изпълнено, но Корнелия Нинова и досега не е дала обяснение как Стефан Димитров се е озовал в тяхната листа, какви възгледи е изповядвал тогава, кой го е лансирал и дали тя самата е била информирана за заниманията на един от най-важните хора в бандата на топ контрабандиста Никола Николов. Известният с прякора Паскал все още е в неизвестност. През годините той е вършел безнаказано престъпната си дейност, макар да е било всеизвестно, че живее на трийсетина километра от Кавала.

Трифон ПАНАЙОТОВ

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img