25.8 C
София
четвъртък, 13 юни 2024 г.

Контузия отказа Джокович от „Ролан Гарос“ и го свали от върха

Новак Джокович е претърпял операция на коляното си още днес в Париж, твърди местният „L’Equipe“. Сърбинът се отказа от четвъртфиналите на „Ролан Гарос“ заради травма в коляното, като проблемът се оказа скъсан медиален менискус на дясното коляно.

Първоначално не бе ясно колко сложна точно е травмата му, защото имаше вариант да не се стигна до хирургическа интервенция, а Джокович да се възстанови с почивка и специфични упражнения за заздравяване на бедрената мускулатура.

Според „L’Equipe“ обаче проблемът е налагал хирургическа интервенция, заради което Джокович и екипът му са решили да не губят ценно време и операцията да бъде извършена възможно най-бързо в Париж.

Това означава, че по всяка вероятност Новак Джокович ще пропусне „Уимбълдън“, който стартира на 1 юли. Преди година станахме свидетели как първата ракета на САЩ – Тейлър Фриц, се завърна на корта 23 дни след операция на менискус, но 37-годишният Джокович едва ли би рискувал с участие на „свещената трева“, ако не е в оптимална форма.

Очаква се Джокович по-скоро да насочи възстановяването и тренировъчния си план към Олимпийските игри, защото медал от най-големия спортен форум е това, което липсва в богатата му кариера, а изглежда Париж ще е неговият последен шанс.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини