19.2 C
София
понеделник, 15 юли 2024 г.

Кораб ударил мост в Балтимор, хора и коли паднали в реката

Датският гигант в товарните превози „Мерск“ потвърди, че използван от него кораб се е блъснал в рухналия мост „Франсис Скот“ в Балтимор. Мостът от 3 км е част от магистралните трасета около Балтимор – най-голямото пристанище в САЩ за специализирани товари. Оценката, цитирана от Би Би Си, е, че около 800 хил. превозни средства са минали през пристанището през 2023 г.

Според в. The Baltimore Sun е ударена опорна колона на моста. Властите в САЩ започнаха мащабна спасителна операция, като според местната пожарна в Балтимор до 20 души и няколко автомобила, както и влекач, са паднали в река Патапско и още се издирват.

Известно е и че има пострадали, но броят им засега не е потвърден. В града е обявено бедствено положение. Причините предстои да се уточнят. На този етап не е известно дали става дума за техническа повреда или човешка грешка.

Мостът, на около 20 км от пристанището, е открит през 1977 г. и изграждането му струва около 110 млн. долара. През 2023 г. по него са минали 12.4 млн. превозни средства.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини