15.8 C
София
сряда, 29 май 2024 г.

Корнелия Нинова: Листите ни не са довършени, предстои сериозно решение

Листите ни не са довършени. Гражданските квоти и водачите ги доуточняваме. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова. По думите ѝ хората, които БСП са поканили за коалиция и ще се съгласят са хора, които не искат постове, а обединение. „Чака ни днес много сериозно решение. Ще излезем с обща декларация какви са целите ни“, заяви тя.

Тя посочи, че не е разговаряла със Сергей Станишев и не смята, че е било необходимо. По отношение на Ваня Григорова и Мая Манолова Нинова заяви, че им желае успех. „Желая успех на дамите. Това е състезание“.

Ваня Григорова за Нинова: На изхабени от политическа употреба бастуни им се привиждат патерици

По отношение на това, че има прекалено много кандидати за изборите, ориентирани в ляво и избирателите може да се объркат, тя заяви: „Хората са умни имат право на избор. Нашият силен капитал е какво направихме на България. Ние сме единствените, които не се поддадохме на сглобки, на паралелни държави. Не излъгахме никой, който ни изпрати в Народното събрание. Преживяхме много и разделения и удари отвън“.

„Няма безгрешни хора и аз греша“, отчете Нинова. „Виждам, че коментаторите се съсредоточават само в ляво, но не е само в ляво, а и многото други нови субекти. Имах разговор с малка партия. Казах им дайте да се обединим, няма да можете да минете 4-процентовата бариера. И те ми отговориха „да, няма да може да влезем в парламента, ако вземем 1% ще вземем субсидия. Потресох се“, заяви тя.

ДПС издига Елена Йончева за евродепутат

Нинова коментира и Елена Йончева и издигането ѝ за евродепутат от ДПС. По думите на соцлидерката и този, и други случаи са много разочароващи когато хвърлиш усилия, а се получи това. Относно ситуация около изборите, Нинова посочи: „В политиката има много опоненти, но големият ни враг е апатията на хората“. Тя все пак начерта червени линии, че БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ или ДПС.

По отношение на ПП и ДБ, посочи, че „те хора предадоха много хора“.

„Нашето мнение е, че трябва да се търси надпартийно, национално, програмно правителство и да го контролираме през парламента, а не да е това, което видяхме последните месеци. Затова изключих политическите лидери. Трябва ни правителство на националното спасение“, каза още Нинова.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img