6.2 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Корнелия Нинова не пуска кокала, иска трети мандат в БСП

Корнелия Нинова обяви, че през септември ще решава дали да се кандидатира за лидер на БСП. До този момент тя има изкарани осем години като председател на столетницата. Според нея обаче първите четири били заварено положение и не се броят.

Точно за тази очаквана и подготвена врътка предупреди вестник „Филтър“ още преди половин година. Сегашният председател на БСП очевидно се опъва като магаре на мост и не иска да изпуска кокала, коментират партийци с далеч по-солиден стаж от Нинова.

Новият устав е валиден от датата на приемането му и решението по темата за нов мандат ще се вземе наесен“, коментира Нинова по Би Ти Ви. В същото време израсналата във врачанското село Крушовица бивша приватизаторка от времето на Иван Костов обясни, че нямало да се съобрази с призива на Румен Овчаров да се оттегли от лидерския пост. Не е тайна, че именно Овчаров бе една от силните фигури, които доскоро подкрепяха Нинова.

„Румен Овчаров ме поздрави, че съм изчистила олигарсите в БСП и сега като свърших черната работа, очевидно ставам излишна. Но да не забравяме, че Румен Овчаров има един глас, а по време на изборите са важни гласовете на десетки хиляди социалисти“, коментира Нинова, която критикува и евродепутатите от партията, издигнати с нейните лични протекции. Според Корнелия представителите на БСП в европарламента не са се съобразявали с решенията на своята партия и са правили каквото си искат в Брюксел.

В дългото си излияние по Би Ти Ви Нинова не каза лоша дума единствено за хазартния бос с близо 20 обвинения Васил Божков. На въпрос дали Черепа стои от светлата или от тъмната страна, Нинова ни предложи да изчакаме да видим с каква програма щяла да излезе евентуалната негова нова партия.

Последни новини

- Реклама -