17.3 C
София
сряда, 19 юни 2024 г.

Корнелия Нинова си тръгва, след като занули БСП

Корнелия Нинова, която след всеки изборен провал от няколко години получава публични покани и подсещания да си тръгне от БСП, най-сетне обяви, че се оттегля от поста председател на Висшия съвет на партията. „Поемам политическата отговорност и подавам оставка, свиквам Националния съвет, един от заместниците ми ще поеме партията, предстои директен избор на председател през септември, конгрес през октомври и избори за ръководства на всички общински и областни ръководства“, заяви Нинова. С назидателен тон тя обяви, че няма да подкрепя правителство на ГЕРБ и даде рецепти за бъдещото поведение на БСП. В типичния си едноличен стил, налаган вече повече от 8 години.

Решението на Нинова няма как да бъде окончателно и за опозицията е рано да се радва. Корнелия е известна с  неочакваните си ходове и умението да лавира, за да си спаси кожата. Правила го е много пъти досега и винаги успешно. Очаква се на извънреден партиен конгрес фенове много да я помолят да остане на поста си. Със сигурност ще има сърцераздирателни дитирамби и сълзливи въпроси: „На кого ни оставяш!“, коментират анализатори на процесите в левицата.

Резултатите от управлението на Нинова на „Позитано“ са минус 800 хиляди гласоподаватели от 2017 година насам. Такава катастрофа няма как да не бъде причинена умишлено, смятат хора, които са се сблъсквали челно с чепатия и несговорчив характер на родената в село Крушовица набедена социалистка.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини