- Реклама -

- Реклама -

11.8 C
София
петък, 1 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Косово обвини Джокович в подкрепа на тероризма

Новак Джокович беше обвинен в подкрепа на тероризма от страна на правителството на Косово. Министерството на външните работи на балканската държава дори призова френският производител на спортна екипировка „Лакост“ да прекрати договора си с Джокера.

Всичко това е заради публикация на Джокович в Инстаграм, на която сръбски граждани пред храма „Св. Сава“ отдават почит на убитите си сънародници в Косово. Снимката е придружена с посланието „Всяка сълза Господа моли, у всеки сърбин душата боли“.

„Лакост, Африм Буняку беше съпруг, баща и всеотдаен на своята страна и нейните граждани. Той беше убит при отвратителна терористична атака, осъдена от Съединените американски щати и Европейския съюз. Човекът, когото спонсорирате, Джокович, просто прослави тези терористи пред своите 13,9 милиона последователи,“ се казва в съобщение на Министерството на външните работи на Косово в социалните мрежи.

Африм Буняку е косовски полицай, който беше убит от сърби и това още повече обтегна отношенията между двете държави. В последните дни имаше сериозно струпване на сръбска военна техника на границата с Косово.

„Тази терористична атака е акт на агресия срещу суверенитета, териториалната цялост и националната сигурност на Косово. Ние няма да толерираме атаките срещу Косово и правото на съществуване. Със сигурност не искате вашата марка за милиарди долари да бъде свързвана с прослава на тероризма?“, завършва публикацията на косовските власти, пише „Блиц“.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -