- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Костадин Ангелов: Съветник на Денков е близък на разследвания доц. Соколов

„Покъртителна история.“ Това написа във фейсбук председателят на комисията по здравеопазване в парламента проф. Костадин Ангелов по повод разследването на NOVA и Вероника Димитрова за болната жена, която дарява апартаментите си на лекари и след това почива мистериозно.

Ето и целия пост:

„Любопитно ми е каква ще бъде позицията на министър-председателя Денков. Той често взима отношение по теми, свързани със здравеопазването.

Това, което не знаете обаче, е, че съветникът по здравни въпроси на премиера е в близки отношения с доц. Соколов, уличен в журналистическото разследване.

Затова и ще следя с огромен интерес действията на Николай Денков по този въпрос.“

Говорителят на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев официално потвърди, че обвинението се е самосезирало след разследване в петък на Нова телевизия и последвали материали по казуса в различни медии.

Историята с починалата на 1 септември Лидия Чакърова, която приписала два апартамента в столицата – на бул. „Мария Луиза“ и в кв. „Лозенец“, на началника на клиниката по хирургия в „Александровска болница” доц. д-р Манол Соколов и на дерматолога д-р Евгения Божикова срещу грижи, провокираха и стотици негативни коментари в социалните мрежи.

Близки на Лидия Чакърова твърдят, че двамата лекари са я оставили да умре – не са й давали храна и вода, а цялото тяло на възрастната жена е било посинено, съобщи Нова телевизия.

Тя била кремирана два дни след смъртта си в Пловдив, където декларация за съгласие от наследник не е задължителна, а никой от близките не е уведомен.

Според информацията на Нова тв смъртта на Лидия е констатирана от общопрактикуващия лекар д-р Иван Минков, с когото д-р Божикова живее на семейни начала.

Говорителят на Софийска градска прокуратура Христо Кръстев обясни, че колегите му от столичното районно обвинение ще проверяват дали не става дума за изнудване на болната жена, дали лекарите са полагали някакви грижи, след като са подписали договорите за издръжка и са получили собствеността на Лидия Чакърова.

Ако се докаже измама от страна на д-р Манол Соколов и на д-р Евгения Божикова, те могат да бъдат осъдени според Наказателния кодекс от 2 до 8 години затвор.

Пред Нова телевизия дерматоложката д-р Божикова обясни, че когато Лидия Чакърова й предложила да й дари петстаен апартамент на столичния булевард „Мария Луиза”, мислила дълго, но адвокатка я посъветвала да не отказва.

На 20 април 2023 г. Лидия дарила втори апартамент в квартал “Лозенец” на завеждащия клиниката по хирургия в Александровска болница доц. Манол Соколов, на когото преди години е била пациент, твърди Нова тв.

 

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -