20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.
Категории:

Костадин Костадинов посети с. Ореш, защото ГЕРБ искат да унищожат училището

xr:d:DAFSGST4pgI:30,j:9168625118374195239,t:24031915

Костадин Костадинов посети село Ореш, Свищовско, заради сигнал от граждани, че ГЕРБ-Свищов искат да закрият училището в селото, в което се обучават  много деца. 

„Ако бъде закрито училището, селото е заплашено от обезлюдяване. Ние  от „Възраждане“ обаче няма да го позволим. Още в понеделник ще поискам разговор с министъра на образованието, за да му заявя категорично, че училището остава.“, каза Костадинов пред притеснените жители, с които се срещна вчера  в селото. 
 
Той добави, че ето по този начин България е докарвана  до демографска криза, а хората –  принуждавани да извършват вътрешна миграция към големите градове или външна зад граница. 
 
„Когато закриеш училището, обричаш населеното място на гибел, убиваш селото. Точно това правят ГЕРБ – убиват най-малката териториална единица – селото, което в исторически план е имало основно значение за запазването на страната ни, осигурявйки прехраната на населението. Ето защо ще се борим за това село, за това училище и за всяко едно друго, което можем да спасим и запазим от властимащите“, добави още Костадинов. 
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини