20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.
Категории:

Костадин Костадинов се срещна с Н.Пр Дай Цинли – извънреден и пълномощен посланик на Китай

Проведохме среща с извънредния и пълномощен посланик на Китай, Н.ПР. г-жа Дай Цинли. Разговорът се състоя в централата на „Възраждане“ в София. От наша страна заедно с мен бяха Цончо Ганев, зам.-председател на „Възраждане“ и Народното събрание, Станислав Стоянов, водач на листата ни за евродепутати, и Петър Волгин, втори в листата ни за евродепутати. Г-жа Дай беше придружена от г-жа Уан Мин, доскорошна временно управляваща посолството на КНР в София. Това съобщи лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов.

В разговорите е станало дума за изключителната полза, която страна ни би имала от активното си включване в най-големия световен икономически, инфраструктурен и инвестиционен проект „Един пояс, един път“, създаден по инициатива на Китай. „За нас китайският икономически модел показва огромни преимущества пред другите модели и считаме, че взаимоизгодното всестранно сътрудничество с КНР представлява сериозна алтернатива пред сегашния колониален модел на източване на българската икономика от страна на нашите т.нар. партньори и „съюзници“, каза Костадинов.
– Чест за нас представлява и фактът, че новината за нашата среща е отразена в официалния комуникационен канал на Китай. „Възраждане“ ще възстанови престижа на нашата страна в чужбина и ще работи неуморно за постигане на крайната ни цел – България да бъде отново свободна и независима държава!“, коментира Костадинов пред журналисти след срещата.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини