- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Костадинов и Радостин Василев в Топ 3 на политическите инфлуенсъри

 

Костадин Костадинов и Радостин Василев са хората с най-голямо влияние във Фейсбук, показва изследване, направено от група в Европейската комисия. Данните са за август и се правят редовно всеки месец, като се изпращат до правителствата на държавите от Европейския съюз.

Разделът за политическо влияние във Фейсбук се оглавява от Костадин Костадинов, а веднага след това се нарежда  партия „Възраждане“. На трето място е бившият член на ИТН и ПП Радостин Василев, който разпространи записите от скандалното събрание на „Продължаваме промяната“, на което се очертава сценарият, който партията ще следва, за да овладее ключови постове във властта.

Любопитното е, че на пето място е анализаторът Кристиян Шкварек, организатор на походите в защита на християнското семейство. След него е Румен Радев, на девето място е Слави Трифонов, а на десето Христо Иванов. Кирил Петков и Асен Василев въобще не попадат сред първите петнайсет по политическо влияние във фейсбук.

Анализаторите от ЕК уточняват, че в социалните медии най-голям е интересът към антисистемните партии като „Възраждане“ и анти системни коментатори като Криситян Шкварек, очевидно възприемани като контрапункт на властта.

Данните са любопитни и важни в навечерието на кампанията, защото голяма част от нея ще минава онлайн.

- Реклама -

Последни новини