16.4 C
София
вторник, 27 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Красимира и Габриела изхвърлят и унищожават мъжете в живота си


Тежка карма и фамилна обремененост тегне над Габриела Славова и майка й Красимира Трифонова, които убиха 44-годишния баща Пейо Пеев. Това показа проучване на „Филтър“ сред близки и познати на двете жени. Според тях всичко започва от бабата, която възпитава дъщеря си, а тя – нейната, във философията на богомолката. Женските насекоми от този вид изяждат главата на мъжките при полов акт. Убиват други насекоми, като ги удушават с предните си пипала. По същия начин тъщата Красимира спира дъха на зет си Пейо Пеев на 18 януари в колата му.

Триото в семейството е само от жени, защото мъжете отдавна не са част от живота им. Бабата на Габриела е Тона Трифонова. Същите презиме и фамилия носи дъщеря й Красимира, която е служител на Външно министерство. Бащата на дъщеря й Габриела отдавна не е част от живота им. По същата причина, която години по-късно служи на дъщерята Габриела да отхвърли и тормози Пейо Пеев. Според убийците той не е достоен да бъде неин съпруг и да вижда общото им дете. Във войната си с мъжете Красимира и Габриела си служат с манипулации, заплахи, пренебрежително отношение, сигнали до институции, артистични изпълнения и паралелни връзки с други, които са използвани и захвърляни по абсолютно същия начин.

Няма място за мъже в женското царство на фамилия Трифонови. Вероятно далеч в миналото са били наранени от съпруг или баща на някоя от жените, който ги е напуснал. След това желанието за мъст се предава от поколение на поколение чрез възпитанието, коментират клинични психолози.

Според тях драмата започва с бабата на Габриела – Тона Георгиева Трифонова, но е възможно да е и преди нея. Жената е родена през 1939 година. Сега тя е един от роднините, която са подали молби да се грижат за децата, докато тече разследването за убийството на Пейо Пеев.

Според адвокати, които консултираха „Филтър“ за този материал, дъщерята на Тона Трифонова Красимира вероятно е отгледана от дядо си, защото нещо се е случило с баща й. За това говори фактът, че тя носи същите презиме и фамилия като на майка си. Проверка в системата за гражданска регистрация показа, че Красимира Трифонова няма съпруг и не е сменяла фамилията си. А бащата на дъщеря й Габриела се казва Петър Славов. Неговата съдба също е неизвестна. Данни от делото на Красимира Трифонова по сексскандала в Тайланд (виж карето) показват, че тя сама се е грижила за детето си, докато е била на различни мисии като дипломат в Министерството на външните работи.

Пейо Пеев обичал да се разхожда на Витоша, тялото му беше открито на 19 януари в автомобил в планината

Според близки на жертвата й Пейо Пеев Красимира Трифонова не одобрявала връзката на Габриела с него. Причината е, че Пейо само ще пречи на развитието й в политиката или дипломацията, какъвто път в обществото избрала майката за дъщеря си. А мъжът имал скромен бизнес с мебели. Преди това завършил за авиоинженер в Германия, работил за големи компании, но се върнал в България. В последните години, особено при проблемите му с Габриела и споровете за детето им, Пеев често изпадал в депресии, отслабнал, срещал трудности с парите. Срещал агресията на тъща си при опитите да се свърже с дъщеря й, за да я моли за пореден път да види сина си Михаел.

Въпреки че нямат постоянен мъж до себе си през годините, майката и дъщерята не страдат от мъжко внимание. След убийството на Пейо Пеев Красимира Трифонова е посетила в квартирата му Йълмаз Халибрям, който живее близо до нейния дом. По информация от разследващите мъжът е любовник на далеч по-голямата от него Красимира. Той също е бил задържан и разпитван, а сега се разследва дали е помагал на Трифонова за заличаване на следите от престъплението. Връзката им обаче не е сериозна. Мъжът е от Ардино и живее в столицата, за да работи за повече пари.
Макар и самотна майка, дъщерята Габриела Славова също е имала чести контакти с мъже, които се сближават с нея заради привидно милото й поведение. Бързо обаче ги отблъсква под влиянието на майка си Красимира.

С Пейо Пеев се запознават в Германия, а той се връща в България заради нея. След кратка интимна връзка тя забременява, но двамата никога не са живели като семейство. Пейо е зарязан, а достъпът до детето му е отрязан. Налага се той да заведе иск в съд през 2020 година, за да може да вижда детето си с решение на магистратите. И това обаче не му помага. Подлаган на постоянен психически тормоз, мъжът живее с надеждата, че отношенията между него и Габриела ще се подобрят, което не се случва. След него младата жена се запознава с бъдещия тогава депутат Велико Минков от Русе по време на харвардските курсове на Кирил Петков и Асен Василев през 2020 година. По-късно започват интимна връзка. Минков също се оказва недостоен, също като Пейо Пеев и като бащата на Габриела Петър Славов. Три седмици преди да роди през септември миналата година, Габриела и майка й успяват да убедят Пейо Пеев да сключи брак с дъщерята. С ясното съзнание, че не е баща на втората рожба на Габриела, той се съгласява, за да може да вижда своето момченце. Така Велико Минков е елиминиран по закон от живота на Габриела и се налага да води друго дело в Бургас, за да бъде признат за баща. Започва контакти с Пейо Пеев, който му обещава, че ще признае исковата му молба и ще му помогне да стане баща на детето си. Пеев е убит броени дни преди поредното заседание, на което е трябвало да признае молбата на Минков, а Габриела да я оспори. Предполага се, че точно това е причината за поредния конфликт между Пеев, Габриела и тъща му Красимира. Краят е ясен. Пейо брутално е убит в колата си, а трупът му изоставен на Витоша. Мнозина се питат как мъжът е позволил на две жени да го удушат. Според хора от следствието жертвата през последните месеци е била подложена на системен тормоз. Има съмнения, че тъщата и жена му систематично са го тровили. В деня на убийството е бил кожа и кости, не повече от 50 килограма. Силите му са били изцедени и за двете убийци не е било трудно да го преборят в автомобила му, за да се стигне до фаталния край след сицилианската примка и кратка битка.

 

ПП, ГЕРБ и хора на Бобоков в биографията на Габриела

Връзката на Габриела Славова с „Продължаваме промяната“ изплува три дни след убийството на Пейо Пеев. Тя е била кандидат за депутат от листата на партията през 2021 година, но на неизбираемото 12-о място. Тогава, макар и само за две седмици, от русенската листа в парламента влиза бъдещият й любовник и баща на малкото й дете Велико Минков. Габриела и Велико са посещавали прословутите курсове на Кирил Петков и Асен Василев от времето, когато са далеч от голямата политика.

В същото време обаче Габриела Славова е назначена за младши експерт в Община Бургас, която от 16 години се управлява от ГЕРБ заради успешния кмет Димитър Николов. Издига се стремглаво до шеф на дирекцията за младежки политики, въпреки че не е местна. Баба й Тона има имоти около Бургас и Габриела се настанява там през 2020 година.

Точно по това време влиза и в неправителствения сектор с любопитни хора. Тя е член на управителния съвет на сдружение „Възраждане за България“. Организацията се занимава с подобряване на качеството на живот на деца и младежи, както и насърчаване на спорта сред подрастващите. Директор на „Възраждане за България“ е Димитър Джутев. Той е съдружник на леля й Светлана, която е адвокат. Тя също носи презимето и фамилията на майка си, които съвпадат с тези на сестра й Красимира.
Член на управителния съвет заедно с Габриела е Кристиян Маджуров, с когото са приятели от много години. Кристиян Маджуров беше кандидат-за кмет на район „Студентски“ от ГЕРБ, но остана трети. Роден е в Бургас, но от години живее в София и се занимава със студентски политики. Той е предприемач и е сред новите лица на партията след смяната на ръководствата по райони. Бил е и кандидат за депутат през 2021 година, но на неизбираемо място, също както Габриела Славова на същите избори.

Участието на Славова в сдружението е декларирано от нея като шеф в Община Бургас. както и друго, което е напуснала. Това е фондацията „Институт за интеграционни изследвания“, който се занимава с развитието на гражданското общество. Габриела Славова е била директор и член на управителния съвет заедно с друг любопитен мъж – Йордан Карабинов. Напоследък той се изявява в малки телевизии като борец срещу корупцията и предлага модели за справяне с този феномен. От 2015 до 2021 година той е в Надзорния съвет на фирмата „Монбат“ АД, собственост на братята Пламен и Атанас Бобокови. Излиза малко след началото на разследването срещу тях за вноса и загробването на опасни отпадъци от производството на акумулатори. В управителния орган на „Монбат“ е заедно с братя Бобокови, юриста и дипломат Стоян Сталев, както и бившия директор в „Лукойл“ Александър Чаушев, който стана известен с признанието, че е собственик на къщата в Барселона.

Бившият посланик Камен Величков, чиято кариера бе съсипана от Красимира

В кариерното си развитие Габриела е упорита и амбициозна като майка си. За Красимира, която до убийството работеше за Министерството на външните работи се знае, че е в дъното на голям скандал в посолството ни в Тайланд преди 14 години. Тогава жената, за която прокуратурата твърди, че е стискала шията на 44-годишния си зет, докато го умъртви, е дългогодишен дипломат и консул в азиатската страна. Трифонова набеждава в сексуален тормоз тогавашния ни посланик Камен Величков и подава жалба срещу него в Комисията за защита от дискриминация. В жалбата си обвинява Величков, че я преследвал от идването си като посланик в Тайланд през 2008 година. Преди това на практика бъдещата удушвачка управлява посолството и появата на Величков й обърква сметките. Впоследствие посланикът е отзован. За Камен Величков колегите му говорят само със суперлативи, че е много порядъчен човек. Дипломат от кариерата, той е бивш съветник по външнополитическите въпроси на президента Желю Желев и посланик в Нидерландия.

Александър МЕТОДИЕВ

Последни новини

- Реклама -