11.8 C
София
вторник, 28 май 2024 г.

Кремъл: Изказванията на Макрон и Камерън са опасност за европейската сигурност

Остра реакция на Москва в посока Париж и Лондон. Поводът са изказвания на френския президент и британския външен министър във връзка с Украйна.

В интервю Еманюел Макрон отново не изключи възможността за намеса на западни войски във войната. По думите му, това може да стане, ако руснаците пробият фронтовите линии и Киев го поиска.

При посещението си в украинската столица от последните дни британският външен министър Дейвид Камерън обяви решението на Лондон да изпраща на Киев ежегодна военна помощ в размер на 3 милиарда паунда докато е необходимо.

Гневът на Москва предизвика уточнението, което направи Камерън, че Киев може да използва оръжията както реши, включително и по цели в Русия.

„Виждаме вербална ескалация от официални държавни представители, на ниво държавен глава, когато става дума за Франция. И на по-експертно ниво, що се отнася до Великобритания. Това е директна ескалация на напрежението около украинския конфликт, която потенциално може да представлява опасност за европейската сигурност. За цялата архитектура на европейската сигурност“, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img