20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Кристалина Георгиева иска втори мандат в МВФ

Управляващият директор на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева е заинтересована от втори петгодишен мандат като ръководител на организацията, съобщи снощи „Блумбърг нюз“.

Георгиева е готова да си осигури достатъчна подкрепа, се казва още в съобщението на агенцията. В края на февруари сама тя заяви пред Ройтерс, че не се е „фокусирала“ върху това дали да се кандидатира за втори мандат на поста. Официално нейният мандат приключва през есента на настоящата година. Георгиева посочва, че в момента е съсредоточена върху работата си като управляващ директор на МВФ.

„Вижте, точно сега трябва се концентрирам върху работата си“, заявява Кристалина Георгиева в интервю за Ройтерс. То е проведено в кулоарите на срещата на финансовите министри и управителите на централните банки на страните от организацията Г-20, която се провежда в бразилския мегаполис Сао Пауло.

„Винаги съм смятала, че е най-добре да се концентрирате върху работата, която имате, а не върху някакви хипотетични варианти в бъдещето. Така че позволете ми да си свърша работата“, посочи преди дни управляващият директор на МВФ.

Кристалина Георгиева е втората жена начело на Международния валутен фонд и е първият представител на страна с развиваща се пазарна икономика на този пост, отбелязва Ройтерс.

Последни новини

- Реклама -