3.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Кушлев със скандални разкрития за ЕГН-то на Нотариуса и ресторанта на Татарчев

Нови разкрития за показното убийство на Мартин Божанов-Нотариуса направи първият председател на Комисията за отнемане на имущество от престъпна дейност проф. Стоян Кушлев. Той съобщи, че комисията е отнела на Божанов 430 хиляди лева за измами от 1996г. Тогава той е бил с първото си ЕГН, заяви Кушлев.

В продължение на три месеца три екипа преглеждали делата в периода от октомври до декември 2005г.

„Хората бяха отделили 30-40 дела, трябваше да видим какво имущество имат, не съм познавал Божанов, но едно от тези дела, които образувахме, бе срещу него, мина през всички инстанции и съдът постанови да му се отнемат 430 хиляди лева за измами“, обясни проф. Кушлев по БНТ.

„Трябваше да се получат съобщения от всички банки дали притежава пари в тях, от всички служби дали има имоти. След нашата комисия, никой не го е безпокоил за нищо“, допълни Кушлев.

Запитан как след това е получил документ, че не е бил обект на разследване, Кушлев допусна, че при тях разследването е проведено в момент, когато е бил с първото си ЕГН, защото е било за „нещо от 1996 година“.

Според Кушлев смяната на ЕГН-то му е огромен пропуск и говори за корупция.

Запитан дали това не е човек, който си е сътрудничил със службите, професорът обясни, че е имало други „хора-клиенти на комисията“, но някои служби са се опитвали да й влияят.

На въпрос как магистрат може да ходи в частен клуб, той каза, че това е необяснимо.

„Имаше един ресторант на улица „Белчев“, с Иван Татарчев (бивш главен прокурор) бяхме приятели, там имаше златни карти и срещу тях не се плащаше цялата консумация, а 60%“, коментира той и допълни: „На мен ми предложиха, но аз отказах, а бях приятел с Татарчев. Проблемът е много голям.“

„Иска се изключителна смелост и твърдост да устоиш на поста председател на тази комисия“, обясни още той и допълни: „Премиерът Станишев ми каза, че благородно ми завижда”.

Кушлев разкри и какви заплахи е получавал: „Жена ми намира писмо в бял плик, без адрес. Писмото бе до нея.

Текстът бе горе-долу следният: „Драга, аз съм ваша близка, в определени кръгове чухме, че искат да ви запалят къщата, пазете се“”.

Дадохме го на главния секретар на МВР Илия Илиев при Румен Петков. Назначаха ми охрана за 3 месеца, но не разкриха от кой идва заплахата, каза Кушлев.

Последни новини

- Реклама -