
50′
Време за готвене

4
Порции

7/10
Трудност

Необходими продукти:
- 1 тиквичка
- 10 с.л. овесени ядки
- 2 яйца
- 1/2 ч.ч. кисело мляко
- 2 стръка пресен лук
- 5 стръкчета магданоз
- 100 г извара
- 1/2 връзка копър
- 1 кофичка кисело мляко
- 50 г сирене
- олио за пържене
- сол на вкус
- 1 яйце и галета за панировка
Начин на приготвяне:
- Настъргайте тиквичката на средното ренде.
- В голяма купа смесете настърганата тиквичка, разбитите яйца, ситно нарязания пресен лук и магданоз, киселото мляко, овесените ядки, натрошеното сирене и изварата. Добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.
- Ако тестото е твърде течно, можете да добавите още овесени ядки, за да го сгъстите.
- От тестото оформете кюфтенца с размер и форма по ваш избор.
- Потопете всяко кюфте в разбито яйце и след това овалете в галета (или овесени ядки) така, че да се обвие добре.
- Загрейте олио в голяма тиган или съд за пържене на средно висока температура.
- Пържете кюфтенцата до златисто от всички страни. Това обикновено отнема около 4-5 минути на страна, но времето може да варира в зависимост от размера на кюфтенцата и температурата на олиото.
- След като кюфтенцата се изпекат, извадете ги на кухненска хартия, за да се отцеди излишното мазнина.
- Поднасяйте ги кисело мляко и нарязан копър
Приятен апетит!