- Реклама -

- Реклама -

2.8 C
София
вторник, 28 ноември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Кюфтенца от тиквички и овесени ядки

50′
Време за готвене

4
Порции

7/10
Трудност

Необходими продукти:

  • 1 тиквичка
  • 10 с.л. овесени ядки
  • 2 яйца
  • 1/2 ч.ч. кисело мляко
  • 2 стръка пресен лук
  • 5 стръкчета магданоз
  • 100 г извара
  • 1/2 връзка копър
  • 1 кофичка кисело мляко
  • 50 г сирене
  • олио за пържене
  • сол на вкус
  • 1 яйце и галета за панировка

Начин на приготвяне:

  1. Настъргайте тиквичката на средното ренде.
  2. В голяма купа смесете настърганата тиквичка, разбитите яйца, ситно нарязания пресен лук и магданоз, киселото мляко, овесените ядки, натрошеното сирене и изварата. Добавете сол и черен пипер на вкус и разбъркайте добре, докато се получи хомогенна смес.
  3. Ако тестото е твърде течно, можете да добавите още овесени ядки, за да го сгъстите.
  4. От тестото оформете кюфтенца с размер и форма по ваш избор.
  5. Потопете всяко кюфте в разбито яйце и след това овалете в галета (или овесени ядки) така, че да се обвие добре.
  6. Загрейте олио в голяма тиган или съд за пържене на средно висока температура.
  7. Пържете кюфтенцата до златисто от всички страни. Това обикновено отнема около 4-5 минути на страна, но времето може да варира в зависимост от размера на кюфтенцата и температурата на олиото.
  8. След като кюфтенцата се изпекат, извадете ги на кухненска хартия, за да се отцеди излишното мазнина.
  9. Поднасяйте ги кисело мляко и нарязан копър

Приятен апетит!

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -