11.4 C
София
събота, 25 май 2024 г.

Лекар и брат му влизат в затвора за убийството на Николай Радев

Николай Радев-Отвертката

Анестезиологът д-р Николай Карастоянов и брат му Иван влизат в затвора след окончателно решение на ВКС по делото за убийството на Николай Радев-Отвертката в Дупница. Братята са получили по 3 и 4 г. лишаване от свобода, а баща им – стоматологът д-р Владимир Карастоянов, е с условна присъда.

В сряда присъдата от ВКС е получена за изпълнение в Окръжна прокуратура – Благоевград.

Николай Радев почина на 11 март 2014 г. след спречкване в заведение в Дупница. Там била 19-годишната Владимира, дъщеря на анестезиолога, както и Радев, който я задявал. Момичето се обадило по телефона да се оплаче на дядо си, който заедно с баща й и чичо й пристигнали в заведението. Тримата се сбили с Радев и той бил намушкан с нож. Издъхнал малко по-късно в болница.

На първа инстанция бащата и двамата му синове получиха общо 37 години затвор. След това присъдите им бяха намалени и определени като условни. ВКС два пъти връща делото и при последното му гледане в понеделник съдът излезе с окончателно решение за ефективна присъда по 3 и 4 години за братята и условна за баща им.

„От вас научавам, че има решение. Ако е така, както ми казвате, то тези присъди са ниски, но все пак това е решил съдът, нищо не може да направим. Не е това, което очаквахме. Експертизи показаха, че брат ми не е починал от падане върху счупено стъкло, а е намушкан с нож, той е убит. При тези доказателства би трябвало присъдите да са по-високи“, каза братът на починалия Иван Радев, потърсен за коментар от наш репортер в понеделник, когато излезе решението.

Тогава разговаряхме и със стоматолога д-р Карастоянов, който бе изключително разстроен. „Няма смисъл да коментирам, това е последна инстанция. Победени сме. Тъмните сили са по-силни от нас. Ние сме съсипани, буквално сме убити, предали сме се“, лаконичен бе д-р Карастоянов.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img