35.8 C
София
сряда, 17 юли 2024 г.

„Левски“ прави търг за национал


„Левски“ извади на сергията своя най-скъп футболист. Преследва се наддаване за 20-годишния национал Марин Петков, чиято пазарна стойност достигна 2 млн. евро. Към момента интересът се изразява в суми около милион.

Евентуална продажба на универсалния играч със сигурност ще се приеме негативно от привържениците, предвид скромната дотук лятна селекция. „Сините“ взеха евтини играчи със скромни визитки, единственото утвърдено име е опитният таран Алекс Колев, а още не са осигурени качествени халф и защитник за заместници на Краев и Кордоба.
Към младия Петков традиционно има интерес от Белгия и Франция. Последната неофициална информация, целяща провокиране на повече и по-високи оферти, визира тим от елитната белгийска дивизия. „Левски“ е отклонил предложени 1 млн. евро, но очаква завишено предложение.

Марин наскоро подписа нов договор до лятото на 2027 година и така не се налага форсиране на сделка. Проблемът е, че „Левски“ няма да участва в евротурнирите, а мачове във вътрешното първенство и за националите трето ниво от Лига на нациите трудно биха вдигнали цената. Сегашният трансферен прозорец изглежда подходящ за продажба, защото Петков демонстрира добра форма и се разписа в първите две контроли от лятната подготовка.

Друга продажба от „Левски“ се приближи до осъществяване. „Виктория“ (Пилзен) – трети в чешкия елит и участник в трети квалификационен кръг на Лига Европа, ще получи между 3,5 и 4 млн. евро от „Славия“ (Прага) за 29-годишния таран Томаш Хори.

Една четвърт от сумата ще бъде препратена към „Левски“ за трансфер на нападателя Рикардиньо. С предстоящ приход от милион евро в ръководството на „сините“ няма да има оправдание, ако не привлече солиден халф и защитник.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини