20.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

„Левски“ става на 110 години без празнично настроение

„Левски“ отбелязва 110 години от основаването на клуба. През целия ден ще има събития около юбилея, като честванията започват в 11:30 часа на Могилката в градинката на 22-ра гимназия в София и завършват с концерт на стадион „Георги Аспарухов“, в който участие ще вземат Дичо, Били Хлапето, Михаела Филева и Графа.

Ето от какво написаха от клуба:

„Левскари,

Днес отброяваме 110 години от онзи паметен за всички ни момент, в който група ентусиасти поставят началото на нашата вековна любов – футболен клуб „Левски“.

110 години, в които съхраняваме паметта, следвайки примера на легендите, които създадоха мита за величието на футболната игра.

Днес е време да отпразнуваме левскарството.

Елате да отпразнуваме заедно 110 години „Левски“ – отбора на народа. Вчера, днес, утре и завинаги!  Честит празник, левскари!“

Празничното настроение на левскарите обаче със сигурност е помрачен от сривът, който отборът допусна през този сезон и раздвоението в „синята“ общност по отношение на легендата и притежател на контролния пакет акции Наско Сираков.

Левски не за първи път няма да играе в евротурнирите. От началото на 70-те, когато вече има КЕШ, КНК и УЕФА, „сините“ не участваха през 1973, 1985, 1990, 2014, 2015, 2020 и 2021 година. В един от тези случаи, през 1985-а, трябваше да участва, но бе изхвърлен от БФС, заради скандалите на финала за Купата срещу ЦСКА.

Статистиката показва, че само през 2014-а отпадането от турнирите бе ясно по-рано, отколкото през настоящия сезон, когато три кръга преди края бе ясно, че отборът на Николай Костов няма да има шанс да повтори паметните летни вечери от преди година. Навръх вековния юбилей имаше 4 срещи, когато стана и математически ясно, че евроучастие няма да има.

За всичко това на „Герена“ трябва да се сърдят само на себе си.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини