- Реклама -

- Реклама -

12.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Лидер на „Хамас“: Ако Израел щурмува Газа, няма да останем сами

Високопоставеният представител на палестинското ислямистко движение „Хамас“ Али Барака намекна пред ДПА, че ако Израел се опитва да щурмува Газа, движението няма да остане само и би било подкрепено от близки съюзници, като например ливанското шиитско движение „Хизбула“ и Иран.

Той заяви още, че подготовката на атаката срещу Израел е отнела месеци.

„Часът на нападението беше известен само на малък брой лидери на „Хамас“, каза пред ДПА Барака, който живее в ливанската столица Бейрут.

Според Барака ислямисткото движение е постигнало целта си с операцията, започната срещу Израел на 7 октомври.

„Сега движението „Хамас“ смята, че е постигнало целите си и по-късно ще накара израелския враг да се съгласи на сделка за размяна“ на заловени от двете страни хора, обяснява Барака, като уточнява, че за да започнат индиректни преговори за размяна, първо трябва да има спиране на огъня.

Представителят на „Хамас“ казва, че на 7 октомври сутринта бойците на „Хамас“, които проникнаха на израелска територия, са успели да атакуват над 50 поста и населени пунктове.

Съботната атака на „Хамас“ изненада и шокира Израел. Израелските сили отвърнаха с масирани въздушни удари по ивицата Газа, отбелязва ДПА.

Барака заяви, че палестинците, които живеят в Газа, не се страхуват от очакваната израелска наземна операция.

„Движението „Хамас“ не е пустинен остров. Ние сме част от арабските и ислямските народи, както и от свободните народи на света. Ние сме национално движение за освобождение, което призовава за освобождаването на нашата земя и на нашите светини, както и за завръщането на всички палестински бежанци в родината“, изтъква Барака пред ДПА.

„Имаме достатъчно оръжия и оборудване, за да се справим с окупационните сили, които бяха победени от „Хамас“ и които се оказа, че са страшни само на хартия“, изтъкна представителят на „Хамас“.

Движението „Хамас“ фигурира в списъците с терористични организации на Европейския съюз, САЩ и Израел.

Източник: БТА

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -