25.8 C
София
четвъртък, 13 юни 2024 г.

Лидер на „Величие“ ще строи град в града във Варна

Един от лидерите на „Величие“ – новата формация, която вкара 13 депутата в парламента, бизнесменът и изпълнителен директор на „Исторически парк“ Ивелин Михайлов планира инвестиция на стойност над 400 милиона лева във Варна – град в града, или място за бизнес и живеене с около 200 000 кв. м. разгърната застроена площ на територията на бившия радиозавод.

Михайлов не бе в листите на партията и няма да заеме депутатско място. Сделката му в морската ни столища е осъществена през 2023 г., заводът не е бил собственост на ТИМ, а на акционерното дружество, което преди време го е приватизирало, пояснява той.

По думите му, радиозаводът има разрешение за събаряне.

„Ще има хотел, който да обслужва летището, за да може да се развие Варна. Целият проект е направен по начин, който да подпомогне Варна. Идеята е да се направи тип сити – център на Балканите, и това да привлече интелектуални работещи фирми във Варна и в България. Да даде възможност на Варна да се разширява в посока Девня, на това място да се работи и живее едновременно, от интелигентни хора и по този начин Варна да се развива“.

Комплексът ще съдържа 33 сгради.

„Имам съмнения за корупция в определени структури. След като подавам информация към службите и тази информация после се връща чрез организираната престъпна група, която идва при мен и ми казва – защо си казал това в полицията или някъде. Тогава не мога да съм сигурен, че когато подам сигнал към тези служби, не знам къде е пробивът“, коментира Михайлов пред медиите във Варна.

Източник: БНР

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини