20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Лили Иванова изправи 900 души на крака в Брюксел

Великата Лили Иванова изправи на крака 900 свои почитатели в Брюксел! Примата покори сърцата на публиката в центъра на Европа с неповторимата си енергия, огнена душевност и божествена харизма. Концертът по покана на евродепутата и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк, се проведе в световноизвестната зала „Флаже“, позната с най-добрата акустика в цяла Европа.

Посланици на европейски страни, Турция, Азербайджан, Сърбия, Северна Македония, Косово, Черна гора, Казахсан и Узбекистан, евродепутати, гости от Франция и Германия, приятели от САЩ, както и кметът на Брюксел ръкопляскаха на българската поп прима.

Специално за концерта на своята любима изпълнителка във „Флаже“ имаше и 20-членнна група от Нидерландия, приятели на Лили от Франция, Германия и дори Америка.

Лили Иванова зарадва почитателите с песни от богатия си репертоар, поднесени в нови аранжименти на Ангел Дюлгеров. Сред хитовете на българската поп звезда ще чуете „Щурче“, „Детелини“, „Ветрове“, „Камино“, „Невероятно“, „Искам те“, „Преупреждение“, „Присъда“, „Сълза“, „Покруса“ и много други.

Феновете ставаха на крака и скандираха: „Лили, Лили“ след всяка песен. Примата отговори на обичта им с думите: „Вие сте невероятна публика! Благодаря за любовта и уважението!“.

На сцената до Лили Иванова бяха нейните музиканти от LI Orchestra – Ангел Дюлгеров (китари, цигулка), Орлин Цветанов (цигулка), Огнян Енев (пиано, тромпет, саксофон), Иван Йорданов-Чери (китари), Росен Ватев (ударни, перкусии), Христо Михалков (бас китара), LaTiDa (бек вокали).

В края на концерта евродепутатът и съпредседател на АЛДЕ Илхан Кючюк се качи на сцената, за да поднесе огромен букет с бели рози на Лили Иванова. От своя страна тя му благодари за поканата да пее в Брюксел.

„Там, където Лили Иванова присъства означава, че присъства и България. Наистина го вярвам, защото Лили Иванова през годините показа на 4 поколения българи, че тя е непреходна. Изкуството, културата, песните са непреходни и могат да бъдат огромен портал към външната политика на България“, каза пред БНТ Илхан Кючюк минути, преди големия концерт.

В рамките на пътуването на Лили Иванова до Брюксел ще бъде направено и официално представяне на фондацията на примата в Европейския парламент, като целта е популяризиране на българската музика и култура. Лили Иванова ще бъде приета и в историческото кметство на белгийската столица, което се намира на популярния площад Гран плас.

Последни новини

- Реклама -