30.8 C
София
събота, 20 юли 2024 г.

Лорер саботира Денков


Нова драма разкъсва „Продължаваме промяната“ след провала на изборите, научи „Филтър“ от редиците на партията.

Напрежението е между изпадналия в изолация Даниел Лорер и Николай Денков, който е любимецът на Кирил Петков и Асен Василев.

Бившият премиер е новият едноличен шеф на парламентарната група на ПП-ДБ. Зам.-председатели за други 4-ма, като двама са от ПП и двама от ДБ. Даниел Лорер не е сред тях и е само член на групата. Той е имал остри разговори с Кирил Петков още преди две седмици заради толерирането на Денков за негова сметка, научи „Филтър“.
„Лорер не участва в последното редовно правителство, на което Денков беше премиер. След това управление загубихме над 300 хиляди гласа. Въпреки това Кирил и Асен го налагат като лице на партията. Изказва се от трибуната и дава интервюта. Даниел е изтикан на заден план“, твърдят привържениците на Лорер. Той няколко пъти се размина с висок пост в държавата след престоя в Министерския съвет през 2022 г. Не успя да влезе в кабинета на сглобката, размина се с поста на еврокомисар, Ицо Хазарта и Радан Кънев го изместиха надолу в евролистата, а съпругата му беше отзована от поста в Европейската централна банка. Позициите му в партията отслабват все повече, а подозренията на лидерите, че ще играе за политическите им противници в парламента, се засилват.

Заради напрежението Лорер все по-рядко участвал в работата на парламентарната група и опонирал на Денков, Кирил Петков и Асен Василев при всяка възможност. В редиците на „Продължаваме промяната“ се говори, че партията и коалиционните й партньори от „Демократична България“ се готвят за нови предсрочни избори, на които Лорер може да отпадне от листите. Със сигурност Николай Денков отново ще бъде предлаган за високи постове, включително и за премиер, научи „Филтър“.

Настимир пак влезе в парламента

Настимир Ананиев пак ще се крие зад фикусите в Народното събрание, докато лидерите дават интервюта, показа проверка на „Филтър“. Лидерът на „Волт“ се е уредил с пропуск като нещатен сътрудник, разкрива списъкът на помощниците на депутатите. Ананиев е сътрудник на младия депутат Васил Стефанов.

Лидерът на „Волт“ не влезе в парламента, защото Кирил Петков предпочете да влезе от листата в София, за да вкара Бойко Рашков от Перник. Така амбициозният и свръхактивен Ананиев остана извън голямата игра. След старта на работата на Народното събрание той е един от първите, които са си извадили пропуск като нещатни сътрудници, показа проверка на „Филтър“. Очаква се и други от листите за Народното събрание, които не успяха да се класират, да станат сътрудници като Настимир Ананиев с надеждата да са по-близо до голямата политика и да се върнат скоро като депутати.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини