19.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Любош Блаха: Атаката срещу Фицо е резултат от години на омраза към либералните медии и опозицията

Снимка: aktuality.sk

Заместник-председателят на словашкия парламент Любош Блаха заяви, че опитът за убийство на министър-председателя на страната Роберт Фицо е шокиращ за словашкото общество, като изрази убеждението си, че нападението е резултат от години на омраза към либералните медии и словашката опозиция, която той нарича „много войнолюбива и антируска“.

Според него тази опозиция е срещу всяко друго мнение, което не е неолиберално.

„Нападателят на Фицо е под влиянието на либералните медии, той вярва, че спасява страната, докато убиваше премиера, заради нашата политика. Ето защо сме много шокирани от тази ситуацията, защото Словакия е мирна нация и не сме допускали, че нищо подобно може да се случи и ние сме наистина опустошени“, каза Блаха в интервю за Танюг.

Костадин Костадинов за случилото се с Роберт Фицо: Кой ще бъде следващият?

Припомняме, че Роберт Фицо беше прострелян в Хандлова, град в окръг Приевидза, регион Тренчин, в централната част на Словакия.

Фицо беше откаран в болница. Състоянието на словашкия премиер Роберт Фицо е продължава да е критично, съобщи правителствената пресслужба в Братислава. Днес, 17 май, Роберт Фицо беше подложен на втора операция.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини