10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Мач“ между танкове в Северна Корея (СНИМКИ)

Севернокорейският лидер Ким Чен-ун снощи е ръководил военна демонстрация с участието на танкови подразделения. Към Ким са се присъединили и висши служители, включително министърът на отбраната Кан Сун-нам, а корейската държавна медия описа събитието като „тренировъчен мач“ между танкови подразделения.

Севернокорейският лидер също така изразил „голямо задоволство“ от факта, че нов тип основен боен танк успешно е демонстрирал ударната си мощ при първото си представяне. Военното събитие е имало за цел стриктно да провери реалните бойни способности на екипажите на танковете и да ги запознае с методите за бойни действия при различни тактически мисии.

Снимки: БТА

„Бързо проправяйки си път през различни най-лоши възможни бойни условия, тежките танкове поразяваха цели едновременно с мощни удари и пробиваха силни отбранителни линии с висока маневреност“, се казва в съобщението.

Ким също така е подчертал необходимостта от организиране на интензивни учения, симулиращи действителна война, както и тренировъчни мачове за повишаване на бойните способности, за да може да се изпълни бързо и точно всяка бойна мисия при всякакви непредвидени обстоятелства.

Участието на Ким в демонстрацията идва след като миналата седмица той ръководи и артилерийско учение на Корейската народна армия. В учението са участвали подразделения в близост до границата, които са в обсег за стрелба по „столицата на врага“, заяви КЦТА, визирайки южнокорейската столица Сеул, която има население, възлизащо на близо 10 милиона души.

Северна Корея повиши готовността за война (СНИМКИ)

Последни новини

- Реклама -