30.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

Гнусно: Магазините Mandarin овоняха центъра на София

Боклуците от магазин Mandarin задръстват тротоара на ул. „Христо Белчев“ в центъра на София.

Центърът на София, само на метри от парламента и Министерския съвет, е заринат с боклуци, които са на път да причинят истинска зараза. Кашони, опаковки, разкъсани картонени щайги са натрупани на камара пред един от магазините Mandarin. Майки с колички не могат да преминат по тротоара, деца слизат на платното, за да заобиколят отпадъците. Магазинът се намира на ул. „Христо Белчев“ точно срещу входа на заведението „Конфети“, навремето ресторант на Съюза на българските журналисти.

Възмущението на гражданите не е в състояние въобще да притесни управителя на магазина. Собствениците от фирмата Martineli, която продава нискокачествена италианска керамика у нас, не за първи път показват, че са над законите и не се страхуват от проверки и санкции. Преди години те са монтирали напълно незаконно на сградата, в която се намира магазинът, огромни агрегати, които създават невъобразим шум за околните. Въпросните агрегати трябва да охлаждат стоката им, но са поставени в разрез с всички правила. Живеещите в съседните кооперации не могат да си отворят прозорците, заради шума, който е по-силен, отколкото при излитането на самолет. Живеещите и работещите в района постоянно подават оплаквания, но не следва никакъв резултат.

Преди време лично главният архитект на столицата Здравко Здравков разпорежда проверка, която установява нарушенията при поставянето на агрегатите. Пред кмета на община „Средец“ Трайчо Трайков управителят на Martineli на ул. „Христо Белчев“ обещава, че те ще бъдат преместени в мазе. Нищо не се случва, а и кметът Трайков не проверява дали заръката е изпълнена. Самочувствието, че Martineli са над закона, поражда основателни подозрения, че собственикът на хипермаркетите мотивира по негов си начин контролните органи, които трябва да следят за спазването на законите.

Собственик на магазините  Martineli е варненският бизнесмен Мартин Несторов, който открива първия супермаркет от веригата през 2009 година в морската столица. Впоследствие това се случва в цялата страната. Несторов е известен, че е в близки отношения с небезизвестната варненска групировка ТИМ. Очевидно се ползва със сериозна протекция, тъй като не се притеснява от множеството оплаквания за нарушаването на закона, както и от недоволство на негови служители за неспазване на договорни отношения.

Filternews.bg започва мащабна проверка за дейността на хипермаркетите от веригата, като ще сезира за всички нарушения компетентните органи. Дано този път те и кметът на община „Средец“ Трайчо Трайков най-накрая се възмутят от безобразията, които си позволява един бизнесмен.

 

Агрегатите

Агрегатите на магазина са поставени незаконно на фасадата и вдигат невъобразм шум, пречейки на хората в сградата.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини