10.7 C
София
петък, 19 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Майката на Митко от Цалапица защити главния заподозрян за смъртта му

Изненадващо Атанаска Бакалова, майката на убития Митко, се опита да защити Рангел Бизюрев, който утре ще бъде предаден на българските власти от Кралство Дания и се смяташе основен заподозрян за зверското убийство. „Изкараха го чудовище, а той няма един побой. Никой, който го познава, не вярва, той не може да се бие“, заяви тя пред „24 часа“.

Тя е много доволна от новината, че заподозреният за смъртта на сина ѝ Рангел Бизюрев ще бъде върнат в България утре – точно 8 месеца след фаталната нощ.

Митко издъхна след жесток побой на 20 юли м.г., а 4 дни по-късно Рангел Бизюрев излетя за Германия. На 29 ноември м.г. той беше заловен в провинциален град в Кралство Дания. Тамошният съд позволи екстрадицията му, а решението беше потвърдено и на втора инстанция, след като 30-годишният мъж обжалва.

„Надяваме се делото да почне както трябва и всички участници да си понесат последствията“, каза още Атанаска Бакалова. 8 месеца тя и близките ѝ протестират близнаците Борислав и Валентин Динкови също да бъдат обвинени за убийството. Сега те са привлечени към отговорност само за лично укривателство.

„Един вид той поема цялата вина“, коментира майката. Тя не вярва братята да са невинни и не намира за логично да тръгнат да помагат на Бизюрев, ако не са участвали. „Той не им е никакъв, той си е дошъл за 13 дни от Германия, защо да го укриват? Всеки нормален човек ще подаде сигнал, а цялото семейство ще влиза в батака“, недоумява Бакалова.

Жената е уверена от разследващите, че след разпита на Рангел ще бъде направен нов следствен експеримент, за да се установи как точно е станало убийството. Първоначалният е бил на грешно място, което се намирало на 50 метра от прозореца на спалнята ѝ. „Нали щях да чуя нещо, съседът също, той е по-близо. Там има пуснато куче, щеше да се разлае“, обясни Атанаска Бакалова. По думите ѝ дори се наложило собствениците на кучета в района да ги приберат, за да се направи експериментът, тъй като пречели.

„Митко не можем да го върнем. Но за да няма втори като него, трябва всички да си получат заслуженото“, категорична е Бакалова. Добави, че тя и близките ѝ не са решили дали ще продължават с протестите.

 

Снимка: Никола Михайлов/24 часа

Последни новини

- Реклама -