3.8 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Майкрософт“ за първи път мина прага от 3 трилиона долара

Пазарната капитализация на „Майкрософт“ (Microsoft) премина за първи път прага от 3 трилиона долара, запазвайки второто си място сред световните компании с най-висока стойност и отстъпвайки само на „Епъл“ (Apple), предаде Ройтерс.

Акциите на „Майкрософт“ и „Епъл“ се борят за първото място за най-висока капитализация на Уолстрийт от началото на годината, като производителят на „айфон“ (iPhone) загуби за кратко короната си от софтуерния гигант по-рано през януари.

Акциите на „Майкроосфт“ достигнаха рекордно висока стойност от 405,63 долара, което е растеж с 1,7 на сто, позволявайки му да премине равнището на пазарна капитализация от 3 трилиона долара. При затварянето на търговията обаче акциите поевтиняха до 402,56 долара, с което пазарната капитализация на „Майкрософт“ намаля до 2,999 трилиона долара, точно под прага от 403,65 долара, който би запазил стойността й над 3 трилиона долара.

Акциите на „Епъл“ се котираха за 194,50 долара или спад с 0,35 на сто или пазарна капитализация от 3 трилиона долара, според данните на Ел Ес И Джи (LSEG).

Последни новини

- Реклама -