30.8 C
София
събота, 20 юли 2024 г.

Македонският премиер: Няма да коленичим пред България, посланията ви са средновековни


Премиерът на Северна Македония Християн Мицкоски заяви, че страната му „няма да коленичи пред България“, предаде БГНЕС. Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ коментира днешните изявление на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов и президента Румен Радев.

„Съжалявам, че подобни послания идват от източната съседка. Мисля, че подобни послания са част от Средновековието, но в съвременна Европа през 21 век имало политици като Радев. Готов съм да говоря и с двамата. Пожелавам на Борисов да направи правителството, защото ние идваме от Европейската народна партия. Но и източната съседка трябва да знае, че отмина времето на политиците, които превиха гръбнак и коленичиха, подписаха всичко, което се слагаше на масата, а в същото време ограбваха народа с европейско знаме. Трябва да свикнат с политици, които работят денонощно, и с политици, които нямат намерение да си кривят гръбнака, нямат намерение да подписват всичко. Политици, които са готови да говорят с документи и факти. Аз съм за изграждането на връзки и мостове със съседите и взаимното уважение. Не можем да бъдем добри съседи, ако нямаме уважение“, каза Мицкоски.

„Не можем да бъдем добри съседи, ако нямаме взаимно уважение. Не е добросъседство, ако едната страна е унижавана, а другата се радва. Това не е добросъседство, а срамота“, каза още Мицкоски.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини