16.4 C
София
неделя, 19 май 2024 г.

Малко дете е простреляно в главата, борят се за живота му в Пирогов


Тежък инцидент с малко дете е станал днес следобед край Враца – при неизяснени на този етап обстоятелства, по време на игра в кв. „Кулата“ е било простреляно в главата дете на годинка и половина, съобщи bTV.

Първоначално родителите са казали, че детето е паднало от столче. При прегледа в болницата със скенер обаче се е установило, че има сачма в главата, съобщиха от Спешния център в града. Оттам уточниха, че детето веднага е интубирано и поставено на командно дишане.

Оръжието е било в ръцете на 12-годишно момче, съобщиха от МВР. На този етап е ясно, че изстрелът е възпроизведен от законно притежавана въздушна пушка, собственост на дядото на момчето.

Незабавно е бил подаден сигнал на тел. 112 и пострадалото дете е било транспортирано във врачанската болница. Там медиците установили, че раната е „несъвместима с живота му“ и са поискали помощ от София.

Военен хеликоптер транспортира детето от МБАЛ „Христо Ботев“ до София, където е посрещнато от екип на Спешна помощ и откарано в „Пирогов“.

Пострадалото дете е първа рожба за семейството от село Галатин. Родителите му са на по 20 години и били на гости на свои близки в кв. „Кулата“. Според първоначалната информация двете деца – жертвата и стрелецът – са роднини.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img