19.8 C
София
петък, 14 юни 2024 г.

Мълния порази 10 души в Дрезден

Мълния порази десет души, четирима от които получиха тежки наранявания в германския град Дрезден.

Според говорител на противопожарната служба двама мъже, на 27 и 30 години, са били успешно реанимирани след сърдечен арест. На фона на тежки метеорологични условия и преминаваща гръмотевична буря в Дрезден, мълния удари групата на брега на река Елба малко след 17:00 ч.

Пострадали са три жени и седем мъже на възраст между 26 и 41 години. Четирима от тях са с опасност за живота.

Според съобщенията всички пациенти са получили първоначална спешна медицинска помощ и са били преместени в съседни болници.

Полицията е отцепила района и е изпратила хеликоптер, за да намери други ранени. Спешните служби призоваха хората, които са били в района, да потърсят незабавна медицинска помощ, ако покажат симптоми.

В понеделник вечерта пожарната отправи молба към всеки друг, който може да е бил ранен, тъй като не може да изключи, че други хора може да са засегнати и впоследствие да са избягали. „Ако изпитвате симптоми като ускорен пулс, неправилен сърдечен ритъм или изтръпване на крайниците, моля, незабавно посетете лекар!“

Германската метеорологична служба в Лайпциг предупреди за силна гръмотевична буря в части от Саксония. За Дрезден те издадоха предупреждение за опасност от гръмотевична буря от ниво две от четири.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини