- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
17.7 C
София
понеделник, 25 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Манипулирано ли е видеото на Кадиров?

Чеченският лидер Рамзан Кадиров лично опроверга информацията, че е бил в болница в Москва. В своя профил в социалната мрежа Instagram той лично пояснява, че за въпросния период от време той е бил в Чечения. „Рамзан Кадиров в Москва!” е най-популярното словосъчетание в Русия през последните 10 дни”, пише той в социалната мрежа.

Безумието се засилва. Последните два дни след преките предавания от Грозни с Кадиров пресата отново беше залята с лъжливи статии, публикации в социалните мрежи и мнение на различни „експерти”, пише изданието rus.delfi.ee. Всички те се базират на информация, получена от някакви „неназовани източници”. Налице е пълно отсъствие на понятието „обективна журналистика”.

Видеото е заснето в резиденцията му в центъра на Грозни. Кадиров записва кадрите, докато се разхожда под дъжда и се обръща към онези, „които не могат да различат истината от лъжата в интернет“.

Той съветва тези хора да се разходят на чист въздух, „да подредят мислите си: дъждът е чудесно ободряващ“.

Било е възможно да се установи местоположението му по горския пояс от високи дървета, трева и сграда на заден план. Метеорологичните данни за този ден също са сравнени и е установено, че е валял дъжд и е било облачно.

Въпреки това специалисти твърдят, че не е трудно да се имитира фон, който да отговаря на метеорологичната обстановка. Няма нито едно безспорно доказателство, че видеото е снимано в деня, който посочва Кадиров. Като безспорни доказателства се смятат посочване на датата от главния герой във видеото или първа страница на вестник, излязъл същия ден.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини