24.8 C
София
вторник, 25 юни 2024 г.

Манолова се изсмя на Нинова: Прави политически Франкенщайн

Мая Манолова, лидерът на „Изправи се България“ коментира изявлението на Корнелия Нинова, че обединението „Левицата“ няма да бъде поканено в новия ляво-център-националистически формат, който трябва да изтласка социалистите от дъното, на което отдавна са закотвени.

Нинова посочи като основен аргумент за това решение, че по време на местните избори на много места обединението „Левицата“, част от което е и формацията на бившия омбудсман, е играло „грубо срещу БСП и е използвало членове на партията за свои паралелни кандидати, разцепвайки структури“.

По думите на Нинова през цялата кампания още по-миниатюрното ляво на „Левицата“ е играло само и единствено срещу БСП, без да обели и дума срещу модела „ГЕРБ“ или друг политически опонент.

Днес от Изправи се България се изсмяха на думите на лидерката на Столетницата, уточнявайки, че никой от тях изобщо не е обсъждал вариант да се коалират с партията на Нинова, която на последните избори е с едноцифрен процент подкрепа.

Виждаме обединението вляво като съюз между единомислещи формации, които не залитат по краен национализъм, нито допускат централизирано, авторитарно ръководство от севернокорейски тип, посочиха от Изправи се България.

Освен това от формацията на Манолова подчертаха, че „хората не очакват поредно партийно строителство на политически Франкенщайн, а живо, многообразно ляво, включващо зелени, правозащитни, граждански организации и идейни течения.

Според председателя на формацията Мая Манолова ляво обединение ще има и без Нинова и то, вместо залитания по краен национализъм, трябва да даде решения на реалните проблеми на обикновените хора и да се противопостави на сглобката на национално ниво.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини