22.4 C
София
понеделник, 27 май 2024 г.

Марин Димитров давал 250 хиляди, за да стане Венцислав Кирчев шеф на ГД „Национална полиция“

Таен свидетел е заявил пред съда, че Марин Димитров е предлагал 250 хиляди евро, за да бъде назначен Венцислав Кирчев за шеф на Главна дирекция „Национална полиция“.

Това стана ясно в съдебната зала по време на гледането на мярката за неотклонение на обвинения за участие в контрабанда и замесен в скандала с Агенция “Митници” Марин Димитров.

Димитров и адвокатът му Любомир Таков са поискали той да излезе от ареста, но Софийският апелативен съд не уважи искането му.  

След заседанието на съда прокурор Стоян Лазаров е пояснил:

„Показания на таен свидетел сочат, че Марин Димитров е предложил 250 хиляди евро, за да бъде назначен Венцислав Кирчев за шеф на Главна дирекция „Национална полиция“. Той свидетелства, че обвиняемият Марин Димитров е участвал в контрабандни канали. Това му е служебно известно като директор на ОДМВР-Хасково за времето, докато е бил такъв. В подкрепа на неговите думи са и снимки, намери в телефона на сина му, на които са баща и син, Николай Николов-Паскал и приятелката на Стефан“, предава агенция „Фокус“.

Припомняме, че Марин Димитров е обвинен заедно със сина си Стефан, бившата шефка на Агенция „Митници“ Петя Банкова, Никола Николов-Паскал и бившия главен секретар на МВР Живко Коцев за участие в престъпна група за контрабанда, пране на пари и подкупи. Живко Коцев и Петя Банкова са били само изпълнители в схемата за стотици милиони, с които е ощетяван бюджетът, а най-горе са ярки политически фигури.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img