- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Мъск, Зукърбърг и Гейтс в Конгреса заради изкуствения интелект

Съществува силен консенсус в полза на регулирането на изкуствения интелект. Това коментира Илон Мъск след среща в американския Конгрес на ръководителите на най-големите технологични компании.

Разговорите, по инициатива на сенатор Чък Шумър, лидер на демократичното мнозинство в Сената, бяха при закрити врата, а целта им е да помогнат за разработването на закони за по-добър контрол на изкуствения интелект.

Сред участниците освен основателят на Space X Илон Мъск бяха създателят на Facebook Марк Зукърбърг, основателят на Microsoft Бил Гейтс и създателят на Chat GPT Сам Олтман. Мнозина се безпокоят, че бързият технологичен напредък ще доведе до загуба на работни места, онлайн дезинформация и други вредни последици.

„Мисля, че това беше много цивилизована дискусия между някои от най-силните хора в света. Сенатор Шумър направи голяма услуга на човечеството, с подкрепата на останалата част от Сената, и мисля, че от това ще излезе нещо добро. Смятам, че тази среща може да остане в историята като много важна за бъдещето на цивилизацията“, заяви милиардерът Илон Мъск.

Източник: NOVA

 

- Реклама -

Последни новини