- Реклама -

- Реклама -

2.4 C
София
сряда, 6 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Мъж отива на съд за закана към Тагарев в социалните мрежи

Софийската районна прокуратура е внесла в съда обвинителния акт срещу 39-годишен мъж за закана с убийство, отправена към министъра на отбраната Тодор Тагарев, съобщи „Сега“, позовавайки се на държавното обвинение. Делото вече е разпределено в Софийския районен съд, но още не е насрочено.

През юли прокуратурата съобщи, че на 4 юли в София Г.Д. се заканил с убийство на министъра, като му изпратил заплашително съобщение на личния му профил в социална мрежа в интернет.

„Ще мреш като куче, Предател, Слава Украйна ли? Като куче без история ще мреш. Нов народен съд идва и ако си мислиш, че ще се отървеш жестоко си се излъгал. По канавките ще изгниете боклуци долни“, гласи заплашителното съобщение.

Прокуратурата вече съобщи, че от ГДБОП са установили, че профилът в социалната мрежа, от който е изпратена заканата, е създаден и използван от Г.Д. Мъжът в момента е на свобода срещу подписка. Ако вината му се установи в съда, той може да получи до шест години затвор.

Преди година и половина имаше казус и със закани за убийство срещу бившия премиер Бойко Борисов, както и срещу тогавашната шефка на парламента Ива Митева. Съдът обаче прие, че тези закани са празни приказки, тъй като не са предизвикали страх в двамата.

Заканата с убийство трябва да предизвика основателен страх от осъществяването ѝ в съзнанието на жертвата на престъплението. Наред с това извършителят трябва да съзнава, че отправя такава закана и да има субективна представа, че е възможно да осъществи посегателството, постанови тогава съдът.

Софийският районен съд отказа да одобри споразумението между Любомир Яков и прокуратурата по делото за заканите с убийство срещу бившата председателка на парламента Ива Митева (ИТН) и лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -