20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

„Мечо Пух: Кръв и мед“ отвя конкуренцията на „Златна малинка“


В навечерието на бляскавата церемония по връчването на Оскарите, традиционно бяха раздадени и антинаградите „Златна малинка“, чийто хумористичен поглед към кино индустрията е емблематичен вече над 40 години.

Тази година „победител“ в нелицеприятната класация е хорър филмът „Мечо Пух: Кръв и мед“, базиран на любимия детски герой. Изтичането на авторските права на А. А. Милн върху Мечо Пух предизвика лавина от интерпретации, сред които и британският нискобюджетен хорър.

„Мечо Пух: Кръв и мед“ се радва на (не)завидната оценка 2.9/10 от зрителите в IMDB, както и на едва 3% критическо одобрение в Rotten Tomatoes, подчертавайки категоричния му провал.

Продукцията обра „малинките“ и в петте категории, в които беше номинирана – за най-лош филм, най-слаб режисьор, най-калпав сценарий, най-лоша екранна двойка и най-лош римейк. Всички тези катастрофални отзиви не пречат да се подготвя продължение „Мечо Пух: Кръв и мед 2“, чиято премиера е планирана за тази година.

Меган Фокс получи две „Златни малинки“ – и в двете актьорски категории, за главна („Джони и Клайд“) и поддържаща („Непобедимите 4“) женска роля.

Силвестър Сталоун, който е „любимец“ на антинаградите, също бе отличен като най-лош актьор в поддържаща роля за четвърта част на „Непобедимите“ – сниман отново у нас.

Легендата Джон Войт е най-лош водещ актьор с участието си във филма „Милост“.

Пародийните награди за най-лоши филмови постижения „Златна малинка“ са учредени през 1980 г. като антипод на холивудския награден сезон. В гласуването понастоящем участват над 1100 души от САЩ и повече от 20 страни по света, членове на едноименната фондация. Статуетката представлява пластмасова малинка със златисто покритие, чиято стойност не надвишава пет долара.

Последни новини

- Реклама -