16.8 C
София
вторник, 27 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Медийното острие на Путин: Русия може да унищожи САЩ за 1 час

Руската държавна телевизия многократно намеква за ядрен сблъсък между Москва и Вашингтон

„Ние сме единствената страна в света, която може да унищожи Съединените щати за 1 час“, каза видният пропагандист на Кремъл Маргарита Симонян в руско предаване по RT.

Маргарита Симонян     Кадър: Екс/@M_Simonyan

През почти двугодишната война отношенията между САЩ и Русия бяха обтегнати, а споразумението между Москва и Киев за прекратяване на боевете изглежда почти невъзможно.

САЩ и европейските съюзници, които предоставиха оръжия и финансова помощ на Украйна, бяха загрижени за възможността войната да прерасне в по-широк конфликт в Източна Европа. Тревога буди и гневът на Москва при всяка помощ, изпратена за Украйна.

Това не е първият път, когато подкрепяните от държавата медии в страната изтъкват военната си мощ. През 2019г. руската държавна телевизия излъчи списък с американски военни обекти, които Русия ще атакува в случай на ядрен удар, предава Express. Целите включват президентските убежища в Кемп Дейвид, Мериленд и Пентагона.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел призова днес в слово пред Европейския парламент в Страсбург Камарата на представителите в САЩ да освободи 60 млрд. долара за осигуряване на финансовата стабилност на Украйна, съобщава БТА.

Той отбеляза, че миналата седмица държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС решиха единодушно Киев да получи 50 млрд. евро за следващите четири години. Мишел добави, че през декември миналата година те приеха решение за започване на присъединителни преговори с Украйна.

Снимка: Pixabay

Последни новини

- Реклама -