20.8 C
София
събота, 13 април 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Метъл легендите Judas Priest с нов албум 50 години след дебюта (Видео)


Точно 50 години след издаването на дебютния им албум, Judas Priest доказват на света, че за рока няма възраст. С Invincible Shield боговете на метъла изнасят урок по виртуозно владеене на музикалните инструменти, а 72-годишният вокалист Роб Халфорд отново показва защо е един от най-великите гласове в този жанр. 14 безкомпромисни трака, събрани в албум, който ще влезе в историята. Пилотното парче, превърнало се в истински хит, Panick Attack, въвежда слушателите в света на Judas – експлозия от мелодични рифове, титанични китарни сола и текстове с послания.

The Serpent and the King и заглавната песен Invincible Shield също впечатляват с бързото темпо, нетипично за музиканти навлезли в 70-те си години. В албума следва As God Is My Witness, която е дори още по-динамична, а бандата прави подарък и на всички мотористи с един истински „байкърски“ химн – Sons of Thunder.

Judas Priest допринасят за определянето на звученето и облика на хеви метъла, особено с поредица от хитове през 80-те години на миналия век като Living After Midnight, Electric Eye и Breaking The Law. С появата на китариста Richie Faulkner обаче, бандата изживява Ренесанс, а Judas продължават да определят тенденциите в метъла и до ден днешен. Invincible Shield е третият албум на групата с музиканта, който впечатлява с китарно майсторство, а някои дори го сравняват с легенди като Eddie van Halen и Yngwie Malmsteen.

Последни новини

- Реклама -