30.8 C
София
неделя, 14 юли 2024 г.

Мицкоски: Докато аз съм премиер, българският диктат няма да мине

Новият министър-председател на Република Северна Македония е Християн Мицкоски Неговото правителство беше подкрепено от 77 депутати, 22 гласуваха „против“, като гласуването и дебатите продължиха няколко часа. 

Християн Мицкоски положи клетва в парламента като използва конституционното име на страната – Северна Македония, а в речта си пред депутатите в северномакедонския парламент той заяви, че „българският диктат няма да мине докато той е премиер“.

„Атаките, които чувам през тези два дни от опозицията, най-общо се свеждат до две тези – първата е Преспанското споразумение и връщане на името и втората е френското предложение и преговорната рамка“, каза Мицкоски.

„Тук още веднъж ви уточнявам, че този вид български диктат при тези обстоятелства, докато аз съм премиер, няма да мине и няма да има конституционни промени, трябва да сте наясно с това, вие сгрешихте, тази грешка ще струва скъпо на всеки един гражданин, но най-много струва на Македония защо, защото тогава преди да влизате в такива приключения трябваше да седнете и да ни подадете ръка“.

„Ясно беше, че тази работа, както е замислено от вас или от някой друг, няма да върви така. Ще кажа срамното прилагателно („Северна“), защото това ме кара да се замисля за позора, който причинихте на моята родина, моето семейство, моите деца, моите неродени внуци и тези след тях“, коментира Християн Мицкоски.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини