- Реклама -

- Реклама -

8.8 C
София
събота, 2 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Мика Зайкова: Издръжката за един човек догодина ще е над 1500 лв.

КНСБ представи резултатите от традиционното наблюдение на потребителските цени и заплатата за издръжка за третото тримесечие на 2023 г.

1427 лв. е необходим нетен месечен доход за един работещ човек, живеещ сам. 2568 лева е общата стойност за тричленно семейство – 2 възрастни и дете до 14 г. Доходът, необходим за издръжка, нараства с 1,8%.

Според икономиста Мика Зайкова инфлацията няма да намалява или да се застопорява, а цените също няма да останат на това ниво.

„Заради войната в Близкия изток ще има по-висока цена на петрола. Всички сметки, които се правят до края на септември, ще претърпят негативно развитие след 7 октомври. Бюджетите на България и САЩ ще бъдат обект на коренни промени, заради конфликта в Ивицата Газа. Не по-малко от 1500 лева ще бъде издръжката догодина“, прогнозира тя пред NovaNews.

“Не можеш да накараш частните фирми да си намалят цените или да сложат таван. Това е пълен абсурд. Така могат да бъдат изгонени инвеститори. Спекулата и корупцията допълнително усложняват ситуацията и водят до ръст на цените и инфлацията“, категорична е Зайкова.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -