9.9 C
София
сряда, 28 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
Категории:

Микроскулптор създаде златен дракон, по-малък от главата на кибритена клечка (СНИМКИ)

Известен британски микроскулптор създаде златен дракон, който е по-малък от главата на кибритена клечка.

Изработката на миниатюрната скулптура по случай започналата Година на дракона по китайския календар е отнела на Уилард Уигън от Бирмингам четири месеца.

Скулпторът е изработил ръчно дракона с червени очи от едно-единствено късче злато. Използва микроскопична закалена стомана, за да оформи извивките му. Уигън споделя, че неговият миниатюрен дракон е най-трудното нещо, което някога е правил. Не планира да го възпроизвежда отново, тъй като работата по него била „кошмар“.

Скулпторът разказва, че е допуснал няколко грешки, докато е създавал миниатюрния златен дракон, като по думите му е трябвало да работи между ударите на сърцето си и да контролира собственото си дишане, за да не обърка нещо.

„Направих го, за да отпразнувам лунната Нова година. Драконът е символ на сила, устойчивост и решителност. Създаването му не беше никакво удоволствие, но беше истинско удоволствие да го завърша. Това е така, защото не работя за себе си. Творя, за да го видят и други хора“, споделя Уилард Уигън.

Творецът казва още, че не е работил по снимка, а е използвал фотографската си памет, за да извае миниатюрното митично създание по оригинален дизайн. Уилард Уигън създава микроскопични скулптури от петгодишна възраст, когато започва да изработва къщички за мравки. Той се надява, че поредното му произведение ще напомни на хората за стойността на ръчно изработените творения, както и на какво е способен човешкият дух.

Последни новини

- Реклама -