4.9 C
София
сряда, 21 февруари 2024 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Министър Богданов чака обяснение за по-скъпите мобилни услуги


Ако няма аргументи защо българските граждани трябва да плащат повече, ще използваме всички механизми на държавата, за да предотвратим нерегламентирано увеличение на таксите, каза по bTV министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов по повод индексацията на цените на мобилните оператори, съобщи БТА.

Ще има среща между Министерството на икономиката и мобилните оператори, обяви министърът и уточни, че първата среща ще се състои другата седмица. Вчера премиерът Денков заяви в парламента, че „кабинетът няма намерение да предприеме активни мерки срещу заявеното повишаване на цените на услугите на мобилните оператори“. Но „кабинетът ще проведе разговори с ръководствата на операторите – за да им обърне внимание, че повишаването на цените е лоша икономическа практика и самите търговци не са заинтересовани да я поддържат. Ще бъдат подтикнати и съответните контролни институции да бъдат по-активни“, допълни Денков.

От икономическото министерство искат да разберат аргументите за повишаването на цените за мобилните услуги, както и да видят финансовите резултати, печалбите и оперативните разходи на мобилните оператори.

„Много ясно трябва да се обясни защо българските граждани трябва да плащат повече“, коментира министърът.

В понеделник Комисията за защита на потребителите ще проведе открито разширено заседание във връзка с намерението на мобилните оператори да индексират цените. Това ще бъде третото увеличение за последните три години и то се натрупва комулативно, напомни дир.бг. Трите големи мобилни оператора обявиха, че вдигат цените между 4.7 – „Виваком“, и 9.5% – А1 и „Йетел“ , оправдавайки се с индекса на потребителските цени.

Последни новини

- Реклама -