- Реклама -

- Реклама -

17.8 C
София
понеделник, 2 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Министър Зарица Динкова: Костенурките са добре, на сушата са

„Хора загубиха живота си в бедствието и искам да изкажа своите съболезнования към техните семейства и близки! Други хора пострадаха, загубиха ценни и важни за тях неща. Щетите тепърва ще се изчисляват, но човешкото страдание няма цена.“

Това бе формалното обръщение към пострадалите  и отговор във фейсбук на министъра на туризма Зарица Динкова, за която не спират ироничните коментари за белите й ботушки и фотосесиите с костенурки и от хотелската стая, докато хората бяха обезумели от връхлетелия потоп и щетите, които понасят.

„Също така искам да уверя коментаторите във ФБ, че костенурките са добре. Оставихме ги на сушата, близо до реката, за да не бъдат стъпкани или повлечени от боклуците в морето. Вярвам, че всеки нормален човек би го направил!“, обясни още Динкова.

Постът е отправен заради обвиненията във фейсбук, че невнятната министърка на туризма е удавила защитен вид сухоземна костенурка.

Динкова е бивша секретарка на евродепутата Радан Кънев в Брюксел и като член на партията на Зелените бе изстреляна в министерското кресло и вече успя да хвърли в потрес природозащитниците.

„В такива моменти най-важно е да бъдем хора и всеки да помогне с каквото и както може. Затова отидох и аз. В качеството си на министър смятам, че съм длъжна да бъда там, където има проблем“, сподели още министърката.

„Десетки семейства и фирми, които имат ресторанти, плажни заведения, хотели, имат в момента нужда от помощ и съдействие, за да се справят с последствията. Министерство на туризма и аз лично ще направим всичко, което зависи от нас, за да помогнем в тази ситуация. Смятам, че това е истински важното“, декларира Зарица Динкова своята загриженост.

 

- Реклама -

Последни новини