- Реклама -

- Реклама -

16.8 C
София
вторник, 3 октомври 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Министърка „изби рибата“: Черно море е по-чисто, отколкото е било години преди това

Водите по нашето Черноморие това лято са били по-чисти, отколкото са били години преди това. Това каза в предаването „Денят започва“ на БНТ министърът на туризма Зарица Динкова.

Въпреки информационната война и атаките срещу българския туризъм обаче, по данни на НСИ има ръст от 4% на туристите сравнено с годината преди пандемията – 2019 г.

„По отношение на чистотата на водата официалните замервания тази година показаха, че водите на Черноморието са по-чисти, отколкото са били години преди това. Имаме вече 22 плажа със син флаги. Въпреки това се наслагваше тази информация, че нашето море е изключително мръсно, историята с тръбите и т.н.“

Фамозната Зарица се прочу като „Блондинката с костенурката“ преди две седмици, когато се появи на плажа в бедстващото Царево по емблематични бели ботушки и кожено яке.

Динкова е бивша секретарка на евродепутата Радан Кънев в Брюксел и като член на партията на Зелените бе изстреляна в министерското кресло и вече успя да хвърли в потрес природозащитниците.

В момента текат проверки по казуса с тръбите, които се появиха под наводнения плаж „Атлиман“ край Китен. „Именно затова вчера свиках работна група между четири министерства – Министерството на туризма, Министерството на околната среда и водите, Министерството на здравеопазването и Министерството на регионалното развитие“, съобщи Динкова.

Целта на работната група е институциите да работят заедно, за да се гарантира чистотата по българското Черноморие.

Източник: БНТ

- Реклама -

Последни новини