- Реклама -

[the_ad_group id="8212"]

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
25.8 C
София
четвъртък, 21 септември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Министерският съветник Мустафа Емин подаде оставка

 

„Подавам оставка от позицията съветник в политическия кабинет на министър Тагарев, за да се прекрати атаката срещу него и правителството“. Това написа Мустафа Емин в профила си във Фейсбук.

„Ще защитя името и достойнството си с доказване на истината за комуникацията ми с персонала в болница „Пирогов“ в съда, допълва той.

Мустафа Емин бе обвинен, че е оказвал натиск да прегледат детето му с предимство и е заплашвал със здравния министър.

Проверка на болницата потвърди първоначалната информация по случая. Председателят на Комисията по здравеопазване поиска оставката му, а министърът на отбраната заяви, че ще реши след като се запознае с фактите.

Емин изказва благодарността си за помощта на лекарите и медицинските сестри и допълва, че не приема „обвиненията и внушенията от постове и вътрешни проверки“.

Той допълва, че „замразява“ участието си в Националния съвет на „Да, България“, тъй като е важно проверката да бъде безпристрастна.

Емин благодари за подкрепата на семейството си, на приятели, колеги и „стотици български граждани, които ценят истината и човешкото достойнство и не приемат начина на моето оклеветяване“.

„С опита си от тази информационна атака срещу мен искам да предупредя, че този натиск ще нараства и руши доверието, ще противопоставя и провокира агресия – нека заедно се противопоставим на тази заплаха“, добавя Емин в поста си.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини