35.8 C
София
сряда, 17 юли 2024 г.

Мистериозна смърт в Кремъл: Почина близък до Путин генерал

Близък до руския президент Владимир Путин генерал, който е ключов свидетел в големия корупционен скандал в руското Министерство на отбраната, е починал при мистериозни обстоятелства.

Генерал Магомед Хандаев, ръководител на Дирекцията за държавна експертиза на руското Министерство на отбраната е починал „внезапно“. Той е работил под ръководството на заместник-министъра на отбраната Тимур Иванов, който беше драматично арестуван по подозрение за корупционни схеми за милиони и остава в ареста.

Арестуван е главният кадровик на руската отбрана ген.-лейтенант Кузнецов

Хандаев е смятан за ключов свидетел в корупционен скандал, обгръщащ руското министерство на отбраната. Сега той се присъединява към редицата от необясними смъртни случаи на водещи руски фигури при мистериозни обстоятелства.

Тялото му е транспортирано със самолет от Москва в родния му регион Дагестан за погребение, според докладите. Причината за смъртта на Хандаев не е уточнена.

Припомняме, че Тимур Иванов, заместник-министър на отбраната, беше задържан по подозрение във взимане на подкупи. След неговия арест бяга задържани още няколко души от руското военно министерство.

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини