26.8 C
София
вторник, 18 юни 2024 г.

Мистериозна смърт в Русия: Съдийка е скочила от прозореца на дома си

50-годишната Наталия Ларина е била намерена мъртва пред жилищния си блок в югоизточната част на Москва в 8 часа сутринта в сряда, съобщават руските медии, които посочват като причина предполагаемо самоубийство и казват, че тя е оставила бележка.

Пенсионираната съдийка, която е участвала в значими политически дела, е починала на място, не става ясно от кой етаж е скочила. Няма доказателства, че смъртта на Ларина е свързана с войната или с предишната ѝ работа.

От началото на пълномащабното нахлуване на Владимир Путин в Украйна се случиха множество мистериозни смъртни случаи на високопоставени руски служители, магнати, петролни мениджъри и бизнесмени, като редица от тях намериха смъртта си, падайки от прозорци, припомня Newsweek. Оттам уточняват, че са потърсили руското вътрешно министерство за коментар.

Каналът Baza Telegram съобщи, че в средата на май Ларина е станала жертва на телефонна измама. Някой, представящ се за неин бивш шеф, се свързал с нея и казал, че се правят опити да бъдат откраднати пари от сметката ѝ, които да бъдат изпратени в Украйна за финансиране на нейните въоръжени сили. Според канала ѝ е било казано, че с нея ще се свържат руските специални служби и Централната банка на Русия.

Тя е била убедена да преведе един милион рубли (11 200 долара) в „сигурна сметка“ и да вземе назаем от банката още един милион рубли, които да бъдат преведени. Тя уведомила полицията, когато разбрала, че е била измамена, казва Baza Telegram.

„Жената беше много притеснена от случилото се. В резултат на всичко това се е стигнало до трагедия“, казва изданието, което съобщава, че тя има дъщеря, която е непълнолетна.

Ларина се е пенсионирала преди шест месеца, след като е работила в Таганския съд в Москва повече от 15 години, съобщава руската държавна информационна агенция ТАСС. Тя е известна с ролята си в резонансни дела, включително едно от тях през 2006 г., което ограничава дейността на Национал-болшевишката партия в така нареченото „Таганско дело“, съобщава ТАСС, цитирана от „Вести“.

Ларина е била и съдия по делото на пърформъра и опозиционен активист Пьотр Павленски, който през 2015 г. подпали входа на централата на главната разузнавателна агенция на Русия, за което беше осъден за вандализъм и глобен с 500 000 рубли (5600 долара).

През 2011 г. тя е съдия по делото на служител на руското Министерство на транспорта, който е осъден за изнасилване на дъщеря си, а през 2019 г. осъжда Мурат Сабанов, извършил серия отравяния в центъра на Москва.

 

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини