35.8 C
София
четвъртък, 18 юли 2024 г.

Мрачна и сива София преди Коледа

София – столицата на България, изглежда сива и мрачна малко преди предстоящите празници. Наш екип обиколи ключови места в града. Столицата отдавна не е изглеждала толкова тъжно.

На пешеходната улица “Витоша” няма и намек за предстоящата Коледа. Улица “Граф Игнатиев” е сива, разнообразявана цветово единствено от зеления трамвай. Пред Народния театър ситуацията е плачевна. Няма как вече традиционният Коледен фестивал пред театъра, да заличи липсата на концепция за създаване на празничен дух. Дразнещ е фактът, че все още има непочистени клони от страшната зимна буря преди седмица.

Пред НДК е украсена една улична лампа. И тук има Коледен базар, с ядене, пиене, сергии с дребни дрънкулки и плетени шапки. Но украса липсва. Работници едва днес 08.12 украсяват “пилоните” до НДК.

Пред Храм-паметник Александър Невски са подредени коледни елхи, които са част от проект на актрисата Деси Тенекиджиева. Всяка година тя продава украсените елхи на фирми, като парите служат за дейността на нейната Фондация “Стоян Камбарев”. Златната арка, предизвикала множество реакции в социалните мрежи, изглежда нелепо. Възрастна дама бърза да се снима под инсталацията “Светлините в нас”, тъй като е разбрала, че ще бъде демонтирана. Пред храма се носи аромат на вкиснало вино, идващ от дървените къщички, наподобяващи отново Kоледен фестивал.

 

След фейсбук подигравки, Столична община маха златната арка

- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img
- Реклама -spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

Последни новини