- Реклама -

- Реклама -

3.6 C
София
вторник, 5 декември 2023 г.

- Реклама -

spot_imgspot_imgspot_imgspot_img

МВнР: 240 българи в Израел са във връзка с нас, не всички искат да напуснат

Таня Димитрова

МВнР уведоми българските граждани, които искат да напуснат Израел, че днес след 20 часа ще бъде изпълнен чартърен полет Тел Авив-София. Към момента са заявили желание да пътуват 42 души“, каза директорът на ситуационния център в МВнР Таня Димитрова.

„Ние сме в контакт с 240 граждани, от които не всички искат да си тръгнат. Те сменят решенията си“, посочи тя.

„Нито една държава в ЕС не прави мащабна евакуация. Ние помагаме на гражданите, които искат да се завърнат в страната да намерят възможност. Това е тяхната възможност, ако те искат могат да си платят този полет, който МВнР осигурява“, каза тя във връзка с по-ранната информация, че се искат по 200 евро на човек, за да се качат на борда на чартърния полет.

„Това не е истина. Ние поддържаме връзка с всеки един човек. До момента няма заявил, че не може да си плати билета. Всеки един случай се разглежда по отделно. Когато имаме такъв случай, Външно ще направи всичко възможно на тези хора да им се поемат билетите. Не е реалистично 400 души да нямат 200 евро, за да си платят билета“, заяви тя пред bTV.

„Ако ситуацията на терен наложи, ще направим всичко възможно и държавния „Еърбъс“ да се изпрати отново. Към момента няма такава необходимост“, категоричен бе тя.

По думите ѝ първите полети били с по 70 души, а не с пълен капацитет, защото българските граждани не искали да пътуват тогава.

- Реклама -

Последни новини

- Реклама -